top of page

Casper, 22 år,

Rytmisk Linje (guitar), Agerbæk

 

Hvorfor valgte du at søge ind på MGK? 

Jeg valgte at søge MGK, fordi det var den nemmeste måde at hænge mig selv op på, at blive ved med at dygtiggøre mig på mit instrument. Jeg var og er stadig ikke den store sengekantsmusiker. Jeg skulle ud at spille med andre mennesker, og jeg skulle have noget at øve op til. Og så søgte mine venner MGK, dem, jeg kender fra konservatoriet, havde gået på MGK, min lærer talte om MGK; det var det helt naturlige næste skridt. 

 

Hvad gør MGK til noget specielt for dig? 

Dét, der gør MGK til noget særligt for mig, er, at det ikke binder. Jeg bestod min optagelsesprøve, og så var der bare lærere, lektier, koncerter og et netværk til rådighed i tre år. Jeg kunne sige til min bas-lærer under vores allerførste time, at jeg ikke havde i sinde at søge konservatoriet. Cool, det betyder ingenting. Vi sidder her, for at du skal blive bedre til at spille bas, sagde han. Perfekt. Og jeg skulle ellers være så velkommen til at søge litteraturvidenskab eller antropologi eller journalistik, når jeg var færdig med at blive lige præcis så dygtig, som jeg havde mod på og lyst til. 

 

Har du brugt noget viden fra MGK uden for skolen? 

Jeg spiller næsten ikke et job ude i den virkelig verden, uden at jeg gør brug af viden, jeg har fået serveret på MGK: Harmoniske progressioner, nodeskrivning, nodelæsning, sammenspil, soloer - musik er et meget praktisk fag på den måde.

 

Hvilke fag har du? 

På MGK har jeg selvfølgelig solotimer på mit hovedinstrument, og jeg har sammenspil i forskellige konstellationer. Men jeg har også hørelære og musikteori, kor, SSB og klaver. Vi har desuden haft et kursus i Sibelius (nodeskrivningsprogram, red.), og jeg har helt særligt trompet en gang om ugen med en håndfuld af mine medstuderende uden lærer. 

 

Hvad betyder det sociale liv på MGK for dig? 

Det sociale på MGK betyder rigtig meget for mig. Rytmisk musik er næsten uundgåeligt et socialt gøren, og vi går meget op i at øve sammen, gå til koncerter sammen, spise sammen og generelt sørge for, at det ikke bare er soloklaver og solfasang at gå på MGK. Og musikken bliver bedre af det.

 

Hvad er det bedste ved MGK? 

Det bedste ved MGK er helt klart, at der hver uge er lærere og elever, som holder dig inspireret og ved ilden. Man får det privilegie, at være ved musikken så meget som muligt, hver dag, og der er altid nogle klar til at gøre dig bedre - nogle der vil nørde med dig, øve med dig eller bare lave lektier. 

MGK’erne er min primære omgangskreds lige nu. Det er min dagligdag, og det er dem, man tager ud og spiller med i weekenden, dem man flytter sammen med, når man skal til byen, dem der er fyraftensøl med efter de sene timer. Men det er også dem, man deler memes med, spiller D&D med eller mødes til Nytår med. 

Klar anbefaling.

Casper Ellehage.jpg
Laura Holm.jpg

Laura, 22 år,

Folkemusik Linje (cello), Kolding

 

Hvorfor valgte du at søge ind på MGK? 

Jeg valgte af søge ind fordi jeg gerne ville tage min musik et skridt videre men jeg vidste ikke helt hvilken retning endnu. Jeg søgte folkemusik-konservatoriet og folkemusik-mgk samtidigt. Jeg valgte MGK fordi jeg syntes at jeg skyldte mig selv at tjekke folkemusikken ordentligt ud før jeg måske gik professionelt den vej. 

 

Hvad gør MGK til noget specielt for dig? 

MGK er et godt sted at finde ud af om man gider at dyrke musikken professionelt. Det er hårdt at skulle tjene sine egne penge ved siden af, men det giver samtidigt den robusthed der er nødvendig hvis man ønsker at give musik et professionelt skud. MGK er specielt for mit fordi det repræsenterer en super god simulation af, hvordan det ville være at skulle lave det her professionelt, og det er rart at kunne prøve det af før man tager det endelige valg.

 

Har du brugt noget viden fra MGK uden for skolen? 

Jeg har spillet koncerter med folk fra MGK. Og så er jeg musikpædagog for nogle børnehavebørn i Fredericia. Jeg tænker da at noget af min undervisning smutter af derpå ☺️

 

Hvilke fag har du? 

Folkemusikcello (solo), folkemusik sammenspil, hørelære, teori, SSB, Harmoniseringsvalgfag, Storhold.

 

Hvad betyder det sociale liv på MGK for dig? 

Det betyder meget. Det at man kan føle sig tryg ved sine medmusikanter gør, at man spiller bedre og bliver mere kreativ. Og så er det super skønt at kunne vende problemer med de andre. Jeg bor også med en del MGK'er, og det stærke fællesskab gør helt sikkert en forskel for ens generelle engationsniveau og øvelyst.
 

Hvad er det bedste ved MGK? 

At MGK stille og roligt hjælper mig til at finde ud af hvad det er jeg gerne vil med musikken. Det er ikke en pludselig åbenbaring men små gradvise ting der går op for een om hvilke type musiker jeg gerne vil være, hvilke typer projekter jeg syntes er spændende, hvor meget og hvordan jeg ønsker at øve mig osv osv. Alt i alt hjælper det mig videre til at tage nogle flere valg omkring hvad JEG gerne vil med musikken og hvad jeg vil bruge den til.

 

 

Carl, 20 år 

Produktionslinien (Elektronisk Musik & Lydkunst), Odense

Hvorfor valgte du at søge ind på MGK? 

Jeg søgte ind på MGK for at forbedre mig og klargøre mig selv til Sonic College

Hvad gør MGK til noget specielt for dig? 

 MGK er en unik mulighed for at fordybe sig i musikken, især på produktionslinjen, hvor der netop er tid og plads til at dykke ned i lige præcis det man interesserer sig for.

 

Har du brugt noget viden fra MGK uden for skolen? 

Jeg bruger den viden jeg har fået fra MGK hele tiden faktisk. Jeg havde ikke specielt meget erfaring eller viden før jeg startede på MGK, så min grundsten og videreudvikling er virkelig blomstret her på MGK.

Jeg er dog glad for at jeg ikke fik den rigtige karakter, fordi ellers ville det have set meget anderledes ud end det gør nu.

 

Hvilke fag har du? 

Jeg går på Elektronisk Musik og Lydkunst som er under produktionslinjen. jeg har Hovedfag, fællesfag med de andre EMOL'er, SSB og bifag.

Hvad betyder det sociale liv på MGK for dig? 

Det sociale liv omkranser musikken og giver potentielt et fokuseret samarbejde og kreativitet, men der er også en masse fællesskab udenfor musikken, så det er nice.!
 

Hvad er det bedste ved MGK? 

Det bedste ved MGK er helt sikkert, at man har friheden til at fordybe sig i det man interesserer sig for og få mulighed for, at udvikle sig, spille koncerter og lave musik til forskellige begivenheder.

 

Rikke, 20 år 

Rytmisk Linje, (Sang), Nordborg

Hvorfor valgte du at søge ind på MGK? 

Jeg valgte at søge ind på MGK, fordi jeg gerne vil uddanne mig indenfor musik, og MGK vil hjælpe mig med at blive klar til at søge ind på konservatoriet.

Hvad gør MGK til noget specielt for dig? 

Det sociale liv på MGK betyder enormt meget for mig, da det for mit vedkommende er der, jeg primært bruger min tid - om det så er på Sønderborg Musikskole, hvor vi har undervisning eller sidder og snakker i foyeren, eller om det er privat til hyggeaftener eller til fede fester for MGK og talentlinjen.
 

Hvad betyder det sociale liv på MGK for dig? 

Det er også det sociale liv, der gør MGK til noget specielt for mig. For udover at jeg får undervisning af nogle vildt dygtige lærere, er jeg også vild med det fællesskab, der følger med, når man er sammen med andre, der går ligeså meget op i musik som en selv. Jeg synes også, det er mega fedt både at spille musik, jeg kender, og at lære nye numre at kende, som jeg måske ikke var stødt på ellers. Jeg elsker at lære et nyt nummer at kende ved at spille det selv!

 

Har du brugt noget viden fra MGK uden for skolen? 

Uden for skolen bruger jeg min viden om sang, teori og klaver, når jeg synger med børnekor.

 

Hvilke fag har du? 

Mit hovedfag er rytmisk sang. Udover det har jeg teori/hørelære, praktisk teori, MGK kor, rytmisk workshop, bifagsguitar, bifagsklaver, fællesensemble, SSB, sammenspil, og jeg skal have kordirektion (valgfag) senere på året.

Hvad er det bedste ved MGK? 

Det bedste ved MGK er, at jeg i et godt miljø, med dygtige undervisere og blandt gode venner, kan udvikle mig og blive klar til den uddannelse jeg allerhelst vil tage.

Martine, 20 år 

Rytmisk Linje (Klaver), Kolding

Hvorfor valgte du at søge ind på MGK? 

Jeg søgte ind på MGK i 2.g, egentlig primært med den intention at prøve selve MGK-prøven af, med henblik på at søge igen året efter. Indtil da havde jeg gået på musikskolen i omkring 9 år med nogle år på talentlinjen fra 7. klasse (med en pause på efterskolen). Også derfor har jeg i lang tid haft kendskab til ‘MGK’, og det føltes naturligt at søge, midt i gymnasietiden. Jeg ville jo gerne blive ved med at bruge en masse tid på musikken, og det dannede MGK jo rammen for. 
I virkeligheden tror jeg først det helt gik op for mig, hvad MGK var, da jeg startede; hvad det både kræver af én men bestemt også hvad det giver én af udvikling, erfaringer og mange ideer. 

Hvad gør MGK til noget specielt for dig? 

For mig er MGK ikke bare nogle timers varieret undervisning i løbet af ugen. Det er min hverdag, en helhedsoplevelse med plads til fordybelse, øvning og en masse god undervisning, men også venner, grin og en masse kopper kaffe i opholderen. Indenfor og på tværs af linjer giver MGK desuden plads til leg og eksperimentering.

 

Har du brugt noget viden fra MGK uden for skolen? 

Jeg underviser nogle elever på en efterskole, og er helt sikker på, at det jeg lærer på MGK er med til at klæde mig på som underviser selv. 
Desuden når jeg har spillet ude, hvad enten det har været koncerter eller som baggrundsmusik, ligger der jo en hel masse læring fra MGK i baghovedet. 

 

Hvilke fag har du? 

Jeg har soloundervisning i rytmisk klaver, sammenspilsundervisning, teori og hørelære, praktisk hørelære, bigband, bifagsklaver (klassisk), SSB samt polyrytmik og reharmonisering som valgfag. 

Hvad betyder det sociale liv på MGK for dig? 

Jeg føler mig enormt priviligeret og taknemmelig for at være i så skønt et fællesskab, man oplever på MGK. Musikalsk betyder det meget at kunne udfolde sig et i trygt fællesskab, og det oplever jeg i høj grad gør sig gældende. Desuden består MGK-fællesskabet af mange forskellige personligheder, instrumenter, favoritgenrer, alt sammen med til at inspirere én musikalsk. 
På MGK har vi også et opholdsrum, som er til for en kop kaffe i pauserne, afslapning i sofaerne, hygge og madlavning

Hvad er det bedste ved MGK? 

Det bedste ved MGK er at få lov at spille sammen på kryds og tværs; gennem sammenspilsundervisning, på turné og træf, hvor flere elever desuden skriver original musik til, i selvetablerede grupper udenfor undervisningen, osv. Og hvor er det bare fedt at omgive sig med mennesker, som alle brænder for musikken på hver sin måde! 

Carl Sundien.png
Rikke.jpg
Martine Toldam.png
Rikke

FOR DIG

DER VIL

MERE MED

MUSIKKEN

bottom of page